5 czerwca dzieci z grupy „Jagódki” wzięły udział w warsztatach robienia pizzy w restauracji „Góralska Bacówka”. Podczas warsztatów dzieci zapoznały się z zawodem kucharza/pizzermena, dowiedziały się skąd wywodzi się pizza oraz jak ją prawidłowo przygotowywać. Po pokazie dzieci przystąpiły do samodzielnego przygotowania pizzy ze swoimi ulubionymi składnikami – rozciągały ciasto, smarowały sosem pomidorowym, układały ulubione produkty. Jak przystało na prawdziwych szefów kuchni z przygotowaniem pizzy dzieci poradziły sobie znakomicie. Później oczywiście był czas na wspólną degustację! Wszyscy uczestnicy warsztatów byli zachwyceni tym doświadczeniem. Była to fascynująca podróż do świata smaków, zapachów i kolorów. W czasie warsztatów dzieci rozwijały swoją kreatywność, samodzielność, sprawność manualną, zapoznały się z zasadami savoir- vivre przy stole. A wspólne przyrządzanie posiłków zawsze jest okazją do wzmocnienia współdziałania i przyjaźni między dziećmi.
Serdecznie dziękujemy Właścicielowi i Pracownikom Restauracji „Góralska Bacówka” za miłe przyjęcie i smaczne warsztaty.