Steki, ogromne pierogi, frytki w finezyjnych kształtach, podpłomyki oraz wiele innych potraw można skosztować na ostrowieckim Rynku, gdzie odbywa się Street Food Festiwal. Są też dania wegetariańskie, wielkie zapiekanki i zimne napoje. Impreza cieszy się ogromnym powodzeniem
Dzisiaj i jutro na Rynku w Ostrowcu Świętokrzyskim na wszystkich czeka prawdziwa uczta. Po raz trzeci organizowany jest Street Food Festiwal.
Organizatorami przedsięwzięcia są Street Food Polska i Inicjatywa Społeczna Ostrowiec 2015.
W Ostrowcu pojawiło się kilkanaście food trucków, serwujących zarówno dania wegetariańskie, jak i dania dla miłośników mięsnych przekąsek.
-Zależało nam na dotarciu do osób, które organizują Street Food Festival i całe przedsięwzięcie zaprosić do Ostrowca, aby w ten sposób ożywić nasz Rynek- mówi Aneta Lewandowska, z Inicjatywy Społecznej Ostrowiec 2015. – Chcemy proponować rozwiązania, które wyciągną ostrowczan z domów, a po naszych doświadczeniach okazuje się, że wspólny posiłek może być takim pomysłem. Liczymy, na to, że każdy znajdzie coś dla siebie, bo oferta jest naprawdę bardzo szeroka. Trafi się coś dla smakoszy czegoś łagodnego, zdecydowanie ostrzejszego, czy też kuchnia wegetariańska.
Street Food Festival w Ostrowcu Świętokrzyskim będzie trwał dzisiaj do godziny 21 oraz w niedzielę od rana do godziny 19.