Smakowe eksperymenty

Tekst promocyjny

Kilkanaście rożnych smaków lodów oferuje Lodziarnia Cuba znajdująca się na Rynku w Ostrowcu Świętokrzyskim.

Lody produkowane są tylko z naturalnych składników. Śmietana, mleko, świeże owoce gwarantują ich wyborny smak. Fani zimnych deserów znajdą w Lodziarni Cuba lody o smakach między innymi: czekoladowym, truskawkowym, śmietankowym, pistacjowym, jagodowym, miętowym, marchewkowym, bakaliowym, wiśniowym, jabłkowym, cytrynowym, kawowym i wiele innych. Sorbety produkowane są z owoców lub soków wyciskanych „na świeżo”.

– Ciągle eksperymentujemy i wynajdujemy nowe smaki lodów- mówi Jarosław Kuba, właściciel lodziarni. – Klienci są coraz bardziej wymagający. Prawdę mówiąc to możemy wyprodukować lody o każdym smaku. Wszystko zależy od upodobań konsumentów.DSC08561DSC08568

– Mamy zakupione jedno z najnowocześniejszych urządzeń. Jest to włoski automat: pasteryzator z zamrażaczem – dodaje Jarosław Łojek, współwłaściciel Lodziarni „Cuba”. – Taka maszyna gwarantuje wyborny smak i odpowiednią konsystencję lodów. Najmodniejsze w tym roku smaki lodowe to :śmietankowy, truskawkowy, czekoladowy. Do każdego smaku należy dodać szczyptę soli i kroplę soku z cytryny. To uwydatnia smak lodów.

Lodziarnia czynna jest codziennie od godziny 10 do 20. Serdecznie zapraszamy na zimne pyszności.

 

Polecamy również